Tio babyprodukter som underlättar för nyblivna föräldrar

Att ta hand om en nyfödd bebis är en spännande och ibland överväldigande resa. Det är en tid fylld av kärlek, lycka och ett oändligt antal val och beslut att fatta. Som förälder vill vi ge våra små det absolut bästa och en av de första utmaningarna är att navigera bland alla babyprodukter på marknaden. Vilka är de verkligt användbara och vilka kan man kanske klara sig utan? Det kan vara överväldigande att stå framför hyllorna fyllda med olika produkter och undra vilka som verkligen är värda investeringen. För att hjälpa dig att göra det bästa valet har vi sammanställt en lista med de tio babyprodukter som underlättar för nyblivna föräldrar.

Handla hållbart hos Inimini…

Vi vill slå ett slag för att handa baby- och barnprodukter på andrahandsmarknaden. Det har fördelar för plånboken men också miljön, vilken vi vill värna om för våra barns framtid. På Inimini kan du såväl sälja begagnade bebiskläder, såväl som handla barnkläder second hand. Alla klädesplagg sorteras noggrant innan de väljs ut för försäljning för att säkerställa bästa möjliga skick. Till skillnad från traditionell second hand-shopping, är upplevelsen hos Inimini enkel och smidig. Alla varor är ordentligt kategoriserat på hemsidan och du kan enkelt sålla bland sökord och typ av klädesplagg. Dessutom finns det personliga klädkit där du kan spara mycket tid på att handla bebiskläder som redan är ihopplockat efter både stil och storlek. Hos Inimini slipper du vara noggrann med att kontrollera kvalitét och skick när du handlar begagnade bebiskläder. Inimini gör jobbet åt dig – samtidigt kan du luta dig tillbaka, spara tid och pengar, samtidigt som du gör ett hållbart bidrag till ditt barns framtid.

…för din bebis framtid!

När det handlar om andra typer av babyprodukter finns det gott om grupper på sociala medier dit du kan vända dig. Det kan handla som säljgrupper eller andra communityn där du kan efterlysa den vara du söker. Se till att kontrollera at produkterna är i gott skick och att eventuella tillbehör är hela, intakta och fungerar som de ska. Att produkten är säkerhetskontrollerad innan du börjar använda den är mycket viktigt – oftast är det en check som du kan göra själv. Dessutom är vissa produkter är mer lämpliga än andra att köpa begagnat. Produkter som bland annat bebiskläder, leksaker och barnvagnar är en lösning som är hållbar och ekonomiskt smart att handla i andra hand. Andra produkter, som nappar av hygienskäl och bilbarnstolar av säkerhetsskäl, är mindre lämpliga. Samtliga tio babyprodukter som underlättar för nyblivna föräldrar som listas i denna artikel passar utmärkt att köpa begagnat.

Tio babyprodukter som underlättar för nyblivna föräldrar

 1. Filtar
 2. Badbalja
 3. Babynest
 4. Bärsele eller sjal
 5. Liten apotekslåda
 6. Babyskydd
 7. Amningskudde
 8. Bebiskläder
 9. Vagn
 10. Babysitter

1. Filtar för bebis

 1. Filt av muslin
 2. Gallerfilt
 3. Ullfilt

Filtar är något man som förälder inte kan få för mycket av! Det är kanske det bästa sättet att hålla nyfödda bebisar varma på och den blir en viktig del av sov- och vilotiden. Dessutom är det mysigt och det skapar en trygg miljö runt din bebis. Vårt tips är att ha olika filtar i olika tjocklekar. Dessutom fyller vissa material sitt eget syfte. Vi rekommenderar framförallt tre typer:

 1. Filt av muslin. Det är mjukt och mysigt! Materialet är skonsamt mot spädbarns känsliga hud på grund av sin lätta kvalitet. Trots sin lätthet är filten även mångsidig och kan användas som solskydd i till exempel vagnen.
 2. Gallerfilt. Precis som namnet antyder är filten tillverkat av ett material med små hål som liknar ett galler. Det är ett perfekt material som är värmande, men inte täckande. Tack vare de små hålen ger materialet luftcirkulation runt bebis kropp, vilket också gör att de går bra att andas genom.
 3. Ullfilt. Det utmärkta alternativet för kyligare dagar! Ull håller värmen utan att luften blir instängd. Istället har ullen en naturlig isolerande förmåga och passar perfekt för promenader och andra utomhusaktiviteter i kyligare väder. Även ull är ett material som är skonsamt mot nyfödda bebisars känsliga hud.

Oavsett vilka typer av filtar du föredrar och väljer är det viktigt att se till att filten är tillräckligt stor för att omsluta ditt spädbarn bekvämt. Dessutom bör den vara enkel att tvätta och underhålla.

2. Badbalja

Badbaljor finns i olika varianter. Att ha en balja till din nyfödda bebis är en praktisk och säker lösning för att göra badupplevelsen enkel, bekväm och rolig. En kvällsrutin med bad är mysigt för bebisar och ett bra sätt att varva ner på innan det är sovdags. I vårt blogginlägg få bebis att somna själv – våra bästa tips kan du läsa mer om hur du gör läggningen lugn och stilla, och om andra aktiviteter som är passande innan det är dags att sova. Klicka här för att läsa mer.

Vi rekommenderar framför allt den hopfällbara varianten som är extra lämplig om ni har ont om plats hemma. Dess hopfällbara design gör badbaljan också lämplig för familjer på resande fot. Detta eftersom den är enkel att förvara när den inte används. Det ger dig som förälder friheten att bada din bebis när och var det passar er bäst.

3. Babynest

Det är en produkt som används mycket av vissa och mindre av andra. Oavsett är det bra att ha och de finns i många praktiska varianter. Till exempel finns det Babynests med handtag som gör dem lätta att förflytta. Det känns extra ombonat i början när bebisen sover mycket att ligga tryggt med höga kanter. Det fungerar även bra att ha Babynesten i vagnen den första tiden för att få en mer ombonad känsla.

Att ha ett Babynest med handtag gör det enkelt att bära med dig och flytta runt i hemmet. Det är fördelaktigt för er som bor på liten yta eller om ofta reser. Det blir som en portabel sovplats för din bebis, vilket är praktiskt när du alltid vill hålla koll på din bebis. Du kan enkelt placera Babynestet i vardagsrummet, sovrummet eller varhelst du befinner dig. Dessutom är sådana Babynests ofta anpassningsbara och justerbara i storlek. Det innebär att du kan anpassa omfånget efter din bebis växande storlek.

4. Bärsele eller bärsjal

En bekväm bärsele eller bärsjal är nästan obligatoriskt om du vill kunna ha händerna fria under första tiden med din nyfödda. Precis som för många andra babyprodukter finns det mängder av varianter. Det bästa är att prova vad som passar för just er familj! Det finns mer ergonomiska varianter och vissa som är enkla att ta av och på. Spana in, testa i butik, rådfråga personal eller låna av en vän för att se vad som känns bäst.

Utöver den praktiska aspekten och friheten bidrar bärselen eller -sjalen till att skapa en nära och trygg anknytning. Din bebis känner sig trygg och omhändertagen när hen kan känna ditt hjärtslag, höra din röst och vara nära. Detta främjar också känslan av närhet och närvaro mellan dig och din nyfödda.

5. Liten apotekslåda

Det känns tryggt att förbereda lite inför bebis ankomst med vissa apoteksprodukter. Bomullstops är bra att ha för att rengöra naveln och bakom öronen. Babyolja, babytvål, mjukgörande salva, nagelsax för små naglar och en mjuk borste är exempel på innehåll som är bra att ha för att kunna vara hygienisk. Övriga förband så som plåster är alltid bra att ha tillsammans med en termometer som febern är framme. Klicka här för att läsa mer om feber hos bebis.

6. Babyskydd

Det är såklart viktigt att ha om ni åker bil hem från förlossningen! Det finns mängder av varianter och ett tips är att kolla utbudet i butik för att få rätt information och se vad som passar er familjs behov. Ett babyskydd är speciellt utformat för att ge optimalt skydd och komfort för spädbarn under bilresor. Utöver de uppenbara säkerhetsfördelarna i bilen är många babyskydd ofta löstagbara. Då blir övergångarna smidigare och du kan enkelt flytta bebis in eller ut ur bilen utan att störa deras sömn. Därefter kan babyskyddet användas som bärstol utanför bilen.

7. Amningskudde

En amningskudde är användbar de första månadernas tid i soffan med förbättrad positionering. Den hjälper dig att upprätthålla mer ergonomiska positioner både för dig och din nyfödda bebis. Beroende på var du lägger kudden kan du placera bebis till en höjd som gör det lättillgängligt för dig att amma. Det minskar belastningen på nacke, rygg och armar. Samtidigt ger amningsudden stabilitet och stöd åt din bebis som enklare får ett gott tag om bröstvårtan. Stödet åt bebisens nacke och rygg är framförallt viktigt eftersom nyfödda ännu inte har fullständig nackkontroll.

Även om barnet inte ammar så är det bra stöd för trötta armar och axlar. Den kan användas när din bebis ligger på golvet. Den passar även utmärkt om du vill ha din nyfödda i knät medan du sitter upp.

8. Bebiskläder

Bebisar växer fort och det är ingen idé att köpa på sig kläder i överflöd. Anpassa istället inköpen i takt med att bebis växer. På så sätt ser ni till att kläderna kan användas ordentligt innan det inte längre passar. Däremot blir det också en hel del tvätt och då är det bra att ha lite reserver. De plagg som används mest och går åt snabbast är bodies och pyjamasar, men även små mössor och strumpor. Dessutom ska kläderna givetvis anpassas efter årstid, väder och aktiviteter.

Många bebiskläder går att hitta begagnat. Det är kostnadseffektivt och förlänger livstiden på plagg som annars bara kan användas en kort tid. Spädbarn växer snabbt och många bebiskläder är fortfarande i mycket gott skick när de helt plötsligt är urvuxna. De kan återanvändas av andra föräldrar. Genom att sälja och köpa begagnade kläder sparar du pengar och minskar miljöpåverkan genom att minska avfall och resursförbrukning.

9. Vagn – såklart!

Alla bebisar är olika och vissa älskar att sova i vagnen medan andra ratar den. Hur som är en vagn något som oftast behövs. Den bidrar med bekvämlighet, mobilitet och säkerhet för hela familjen när ni är ute på promenad eller utför ärenden.

När du väljer den bästa barnvagnen för din bebis och familj finns det några detaljer som är viktiga att överväga. Prisspannet är brett och det finns vagnar med mer eller mindre extra funktioner. Bolla saken med vänner, kolla i butik och rådfråga personal om vad som passar just er. Kom ihåg att det även finns mycket begagnat att få tag på.

10. Babysitter

En Babysitter, eller gungstol, är något som brukar uppskattas bland de flesta bebisar. Den bidrar med avkoppling och komfort, men även underhållning. Bebis kan gunga och du kan fästa leksaker i Babysittern för att underhålla och stimulera din nyfödda när hen är vaken. Det frigör dina händer så att du kan göra andra saker, så som hushållssysslor eller helt enkelt ta en paus.

Dessutom möjliggör en Babysitter interaktion och ögonkontakt. När din bebis är i Babysittern kan du sitta eller stå i ögonhöjd med din bebis. Det ger möjlighet till interaktion och ögonkontakt på ett bekvämt sätt. Du kan prata, sjunga eller leka med din bebis utan att behöva böja dig över eller anpassa dig till en annan position.

Var förberedd och njut i din roll

Genom att använda dessa tio babyprodukter som underlättar för nyblivna föräldrar kan du få en smidigare övergång in i föräldraskapet. Vi vill att du ska känna dig mer förberedd för att ta hand om din nyfödda bebis. Varje produkt är utvald för att underlätta olika aspekter av vardagen och ge både bekvämlighet och säkerhet för både dig och din bebis. Diskutera med din partner, era vänner och butikspersonal, jämför de olika alternativ som finns och handla begagnat i den mån det går. Ta del av dessa tio babyprodukter som underlättar för nyblivna föräldrar och gör din föräldraskapsresa lite enklare och mer njutbar. Vill du ha fler råd på babyprodukter kan du kika in barn & babybutik online. Lycka till!

Inlägget:

Tio babyprodukter som underlättar för nyblivna föräldrar

Dök först upp på: Toddly