Värm upp hjärnan inför skolstart!

Värm upp hjärnan – Så hjälper du ditt barn mot bättre resultat i skolan!

Visst, det är fortfarande ett tag kvar innan skolan börjar. Men det betyder inte att det är för tidigt för att börja värma upp inför att höstterminen kickar igång i slutet av augusti. Efter ett långt sommarlov kan början av höstterminen vara den allra tyngsta tiden i skolan – då underlättar det att vara förberedd!


1. Preppa.

Vad innebär det då? Jo, det handlar egentligen bara om att se till att vara medveten om vad som komma skall. Sätt er ner tillsammans i familjen och gå igenom kursplanen inför höstterminen. Fundera redan nu över om det är något som ni tror kommer att bli en extra stor utmaning och hur ni i så fall planerar att tackla det när det är dags. Bara genom att prata om det kommer det inte kännas lika tungt när skolan väl är igång och steget till att hitta ett bra ”flow” i skolarbetet kommer inte vara lika långt!


2. Lyssna.

Ett bra sätt att förbereda sig inför en arbetsdag är att lyssna på exempelvis en intressant podcast. Det gäller även för skolan, eftersom att lyssna triggar igång vårt kritiska tänkande. Det är väldigt användbart för att kunna göra ett bra jobb på lektionerna och under läxläsningen hemma.


3. Spela.

Jo, faktiskt. Att spela spel på exempelvis mobilen kan vara väldigt stimulerande för hjärnan. Bland favoriterna finns DuolingoBrain Trainer PRO och Memory Trainer – som alla är ypperliga för att hjärnan ska få komma igång igen efter att ha arbetat på sparlåga under sommarlovet.


4. Smyg in skolarbetet.

Det kan låta dumt men sanningen är att det faktiskt är en bra idé att, framåt slutet av sommarlovet, smyga in aktiviteter som påminner om skolarbete. Det bör vara enkla saker – som att organisera i rummet, planera sista veckorna av lovet i en kalender eller göra ett snyggt pluggschema som ni börjar fylla i sedan när läxorna drar igång.

Lycka till! Behöver ni ytterligare stöd för att komma igång med skolarbetet i höst? Tveka inte att höra av er till oss på 0771-46 00 00. Vi svarar på era frågor om läxhjälp!

Inlägget:

Värm upp hjärnan inför skolstart!

Dök först upp på: My Academy