Glutenfri Barnmat – 8 goda & näringsrika tips

 

I vår välsmakande guide om glutenfri barnmat hittar du hälsosamma och glutenfria maträtter till dina barn.

Glutenfri mat för barn – 8 tips

Här kommer åtta tips på läckra och näringsrika maträtter som kommer att glädja både små och stora – utan gluten.

1. Glutenfri havregrynsgröt

En enkel och näringsrik frukost som barn älskar är havregrynsgröt. Välj glutenfria havregryn och toppa med frukt, bär eller nötter för extra smak och näringsvärde.

2. Kyckling- och grönsaksspett

För en rolig och färgstark maträtt kan du trä kycklingbitar och olika grönsaker på spett. Grilla eller stek dem och servera med en god glutenfri sås.

3. Quinoasallad

Quinoa är ett utmärkt glutenfritt alternativ till pasta eller ris. Blanda kokt quinoa med hackade grönsaker, färska örter och en lätt dressing för en härlig sallad som passar perfekt som lunch eller middag.

4. Glutenfria pannkakor

För en läcker och glutenfri frukost eller mellanmål kan du prova att göra pannkakor med glutenfritt mjöl, som mandelmjöl eller bovetemjöl. Servera dem med lönnsirap, frukt eller bär.

5. Lax med potatismos

Grilla eller ugnsbaka laxfilé och servera den med krämigt potatismos. Välj glutenfria potatisar och tillsätt lite gräddfil eller smör för extra smak.

6. Glutenfri pastasallad

För en snabb och läcker måltid kan du använda glutenfri pasta och blanda den med olika grönsaker, olivolja och örter. Lägg till lite grillad kyckling eller kryddiga korvar för extra protein.

7. Bananpannkakor

Om ditt barn älskar pannkakor kan du prova att göra dem med bara två ingredienser – mosade bananer och ägg. Dessa enkla och glutenfria pannkakor är både näringsrika och läckra.

8. Yoghurt med frukt och nötter

För en snabb och näringsrik mellanmål kan du servera ditt barn glutenfri yoghurt med färsk frukt och hackade nötter. Det är en lätt och god kombination som ger energi och näringsämnen.

Glutenfria alternativ till barnmat

Genom att använda dessa åtta tips kan du enkelt hitta ett glutenfritt alternativ till barnmat, så du kan säkerställa att ditt barn får en hälsosam och varierad kost utan gluten.

Det finns även många smarriga recept på vegansk mat som kan vara värda att spana in. Och du kan alltid fråga en barnläkare eller dietist för att få ytterligare råd och rekommendationer kring kostvanor som passar ditt barns specifika behov.

Inlägget:

Glutenfri Barnmat – 8 goda & näringsrika tips

Dök först upp på: Hey Kiddo Nanny