Avslutningspresent i förskola – våra bästa tips

När det är dags för ditt barn att säga farväl till förskolan är det en vacker gest att visa uppskattning till den engagerade och kärleksfulla fröken som har varit en viktig del av deras tidiga utbildning. Att välja en meningsfull avslutningspresent är ett sätt att säga tack på, och här är tio idéer som kommer att göra avskedet minnesvärt.

Present till fröken – 10 tips

 1. Personlig anteckningsbok: Ge fröken en vacker anteckningsbok där hon kan reflektera över sina dagar på förskolan och sina framtida äventyr med kommande skolklasser.
 2. Tackkort från barnen: Samla handskrivna tackkort från föräldrar och barn där de uttrycker sin tacksamhet för frökens arbete och omsorg.
 3. Blomsterarrangemang: Ett vackert blomsterarrangemang är en tidlös gest som visar din uppskattning och glädje.
 4. Personlig smycke: Ett smycke med en personlig touch kan vara en fin gåva. Det kan exempelvis vara ett pärlarmband.
 5. En inspirerande bok: En inspirerande bok som fröken kan läsa för att fortsätta utveckla sin pedagogiska skicklighet.
 6. Spa-gåva: Ge fröken en avkopplande upplevelse med en spa-gåva, som en massage eller en dag på ett spa.
 7. Presentkort på restaurang: Ett presentkort ger fröken möjlighet att njuta av en god måltid utan att behöva laga mat själv.
 8. En teckning från barnen: Att låta barnen måla en teckning som present till fröken är både ett prisvärt och mycket uppskattat tips på present.
 9. Växt eller krukväxt: En växt symboliserar tillväxt och kan vara en fin påminnelse om de barn som fröken har vårdat.
 10. Skolmaterial för klassrummet: Ge något praktiskt som kan användas i frökens klassrum, som pennor, anteckningsböcker eller andra pedagogiska resurser.

Vad du än väljer, är det tanken bakom gåvan som räknas mest. En omtänksam och personlig avslutningspresent visar fröken hur mycket hon har påverkat och berikat barnets liv under deras tid på förskolan.

Examenspresent förskollärare – DIY

Att göra en avslutningspresent för fröken själv är ett fantastiskt sätt att visa din tacksamhet och skapa en personlig touch som kommer att vara minnesvärd. Här är sex kreativa och DIY-vänliga idéer för avslutningspresenter som du kan skapa själv.

 1. Handgjord fotobok: Samla bilder och minnen från förskoletiden och skapa en handgjord fotobok. Lägg till små anekdoter och citat från barnen för att göra det extra speciellt.
 2. Personlig scrapbook: Skapa en scrapbook där du kombinerar foton, teckningar och kort från både barnen och föräldrarna. Lägg till meddelanden om uppskattning och vänskap.
 3. DIY lärdomsord affisch: Skapa en färgstark affisch med inspirerande citat och lärdomsord som är kopplade till frökens arbete. Lägg till bilder av barnens teckningar eller händer för en personlig touch.
 4. Handmålad kruka med växt: Måla en kruka med vackra mönster eller barnens teckningar och plantera en växt i den. Växten kan symbolisera växande och blomstrande som barnen gjort under frökens omsorg.
 5. DIY smycke: Skapa ett handgjort smycke med en personlig touch, som en namnhalsband eller ett armband med initialer från alla barn.
 6. Anpassad tavla: Skapa en anpassad målning eller tavla med frökens namn och bilder av alla barn. Detta kan vara en fin dekoration för hennes hem eller klassrum.

Genom att skapa en avslutningspresent själv visar du inte bara din uppskattning, utan lägger också ned tid och omtanke för att göra något unikt och meningsfullt. Att välja en present som är skapad med kärlek kommer säkerligen att göra fröken rörd och stolt över sitt arbete.

Inlägget:

Avslutningspresent i förskola – våra bästa tips

Dök först upp på: Hey Kiddo Nanny